Friday, September 30, 2011

Klima Kalima

Tulevana maanantaina 3.10.2011 klo 19.30 on tiedossa Turussa erittäin mielenkiintoinen keikka: sähkökitaristi Kalle Kalima saapuu Turun Seudun Musiikkiopistolle Klima Kalima -bändinsä kanssa!

Klima Kalimassa soittavat Kaliman lisäksi basisti Oliver Potratz sekä rumpali Oliver Steidle. Kalima sekoittaa nykyjazziin vaikutteita muun muassa rockmusiikista, bluesista ja kantrista, ja hänen musiikkinsa tunnetaan kokeilevana, luovana ja hauskana. Kalima muutti kymmenen vuotta sitten Berliiniin, jossa tutustui Potratziin ja Steidleen - oman alansa huippuihin. Yhteistyö alkoi tuottaa musiikin rajoja koettelevaa suomalaisilla ja berliiniläisillä elementeillä höystettyä musiikkia, ja Klima Kalima onkin julkaissut kolme levyä, joista uusimman, Lorun, maaliskuussa 2010.

Turun keikalle on vieläpä vapaa pääsy, joten ei voi kuin lausua suuren kiitoksen Turun Seudun Musiikkiopistolle keikkajärjestelyistä. Tosin yksi ainut parannusehdotus on ääneen sanottava: keikoista pitäisi tiedottaa nykyistä aikaisemmassa vaiheessa. Esimerkiksi musiikkiopistolla, jossa potentiaalisia jazzkeikoista kiinnostuneita liikkuu, ei ainakaan vielä viime viikon torstaina ollut mitään tietoa Klima Kaliman keikasta. Aika harva ihminen pystyy lähtemään keikalle muutaman päivän varoitusajalla.


Turusta Klima Kalima jatkaa Tampereelle, jossa se esiintyy 4.10. Pakkahuoneen Klubilla. Suomen kiertueen viimeinen keikka on 5.10. Juttutuvassa Helsingissä.


Tällä YouTube-videolla pääsee nauttimaan sekä Klima Kaliman tuoreista ja täynnä mielikuvitusta olevista sävelistä että Oliver Potratzin rosoisen herkistä kiertuekuvista.

No comments:

Post a Comment